Illegale bomenkap langs A76

In het najaar van 2018 werden wij geïnformeerd over bomenkap in het Bronnenbos langs de autobaan A76. We hebben daarop contact opgenomen met de gemeente Nuth. Ons werd verteld dat er daags voor de kap van de bomen contact is opgenomen door de eigenaar van het perceel. Daarop heeft de Milieugroep een milieuklacht ingediend bij de provincie.

Het heeft even geduurd, maar na herhaald aandringen kwam er toch een reactie. Handhaving deelde ons mee dat er sprake was van illegale bomenkap, aangezien een benodigde vergunning ontbrak. De eigenaar is vervolgens verplicht geworden tot heraanplant. Dit zal over twee jaar door de provincie gecontroleerd worden. We kunnen stellen dat onze inzet beloond is; milieumeldingen worden bij de provincie toch serieus behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *