Vakantiepark Schinnen stap dichterbij, gemeente ziet ondanks verzet geen onoverkomelijke bezwaren

Bron: De Limburger, 22 juni 2023

De firma Bruls dient binnen enkele weken de vergunningaanvraag in voor vakantiepark Silt in Schinnen. De gemeente staat daar positief tegenover, ondanks bezwaren van een aantal omwonenden.

Geertjan Claessens

De gemeenteraad van Beekdaelen moet eind september een besluit nemen over de komst van vakantiepark Silt in Schinnen. De firma Bruls dient daarvoor binnen enkele weken de vergunningaanvraag in. Volgens de gemeente zijn er geen onoverkomelijke bezwaren tegen het plan, dat voorziet in de aanleg van vakantiehuisjes, zonnepanelen, een vijver en groen in de vroegere groeve aan de Hettekensweg.

Lees ook: Wordt groeve in Schinnen een waar vakantieparadijs? Hoge investering voor luxe park vertaald in forse prijzen

Eerder maakten ruim driehonderd bewoners bezwaar, terwijl ook diverse raadsleden bedenkingen uitten. Ze vrezen voor overlast en aantasting van groen. Volgens medebestuurder Christian van Daal van de firma Bruls is een groot deel van de bezwaren weggenomen. Enkele zaken zijn aangepast. Zo zouden er twaalf evenementen per jaar op het terrein mogen plaatsvinden, maar dat wordt nu teruggebracht tot een minimum.

Lees ook: Plan vakantiepark bij Schinnen verdeelt politiek Beekdaelen: vrees voor overlast en aantasting groen

Van Daal is verbaasd dat sommige bewoners die van tevoren meepraatten over de plannen zich tegen de komst van het vakantiepark keerden. Volgens hem is een deel van de mensen die hun handtekening hebben gezet onder een protestbrief daarvan teruggekomen.

De milieugroep Schinnen-Spaubeek staat positief tegenover de plannen, maar wil wel garanties voor bescherming van natuur. Daarnaast vindt de milieugroep dat het gebied toegankelijk moet zijn voor omwonenden, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *