Freeriders hebben Kunradersteengroeve in beeld als locatie voor hun stuntbaan: ‘Een goede, tijdelijke optie’

– Voerendaal/Sweikhuizen –

De freeriders die moeten vertrekken uit het Stammenderbos in Sweikhuizen, hebben de Kunradersteengroeve in Voerendaal op het oog als nieuwe thuishaven. Het contact hierover verloopt vooralsnog positief.

Maandag bezochten Victor de Loo en Vince Moonen namens de mountainbikers de groeve aan de Bergseweg. Daar leidde exploitant Bas Vervuurt hen rond en sprak het gezelschap over de mogelijke aanleg van, in ieder geval, één fietsbaan. „Het was een fijne ontmoeting. We hebben hier een positief gevoel bij”, vertelt De Loo. „Het is een goede, tijdelijke optie, die zeker geschikt zal zijn voor de meer gevorderde rijders.”

Soelaas?

De freeriders zijn mountainbikers die met hoge snelheid een parcours afleggen en daarbij duizelingwekkende sprongen maken. Op last van de gemeente Beekdaelen en de provincie Limburg moeten ze vertrekken uit het Stammenderbos, hun huidige thuisbasis. Sinds 2017 zijn ze al met diverse partijen in gesprek om een nieuwe locatie te vinden, tot dusver zonder succes.

Vervuurt en zijn groeve lijken echter soelaas te kunnen bieden. „We zien wel mogelijkheden om op het terrein iets te doen, als we deze groep hiermee kunnen helpen”, zegt de ondernemer. „Hoe precies weten we nu nog niet, maar we zijn er serieus mee bezig.”

Huiswerk

De fietsers zijn in ieder geval met huiswerk opgezadeld: zij gaan nu op papier een conceptbaan intekenen, waarna de twee partijen verder praten. „Overigens staan we ook open voor nog andere locaties”, benadrukt De Loo. „We willen namelijk ook een baan waarop beginners straks terecht kunnen. Dus we focussen niet alleen op deze plek.”

Door Tom Janssen – Dagblad De Limburger

Dinsdag 24 oktober 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *